換左router 手機同平板都上到網 係pc 上唔到(經wifi連的)

求教 reset 左好多次都唔得

無相無得估

咩事換router?
點駁?

無相無得估

咩事換router?
點駁?
NeTZoO 發表於 2019-9-11 15:34

netgear R7800
唔知咩事 用pc 經wifi 連是可連的 但寫明無網際網絡
reset 隻router 都唔得
我用netvigator 經moden 接入router internet port

回覆 1# birdycarryme

ching你都有好多router,AX4, AC86U, R7800仲投一隻R8000

netgear R7800
唔知咩事 用pc 經wifi 連是可連的 但寫明無網際網絡
reset 隻router 都唔得
我用netvigat ...
birdycarryme 發表於 2019-9-11 15:45

手機放wifi pc連唔連到,上唔上到網?

另外pc 連左新router, ping 1.1.1.1同埋google.com 有無反應

試下更新租約

回覆  birdycarryme

ching你都有好多router,AX4, AC86U, R7800仲投一隻R8000
patklchung 發表於 2019-9-11 15:59

隻隻試下玩下 執告比大家知邊隻好
就係有我呢種人各師兄唔洗浪費金錢

一陣回家更新租約試試

隻隻試下玩下 執告比大家知邊隻好
就係有我呢種人各師兄唔洗浪費金錢 ...
birdycarryme 發表於 2019-9-11 17:19

咁ching你覺得Asus好D定Netgear好D

一陣回家更新租約試試
birdycarryme 發表於 2019-9-11 17:23

尋日 set 個小米 Router 幾個鍾
每次 reset 完都要更新租約

先上到網入到 192.168.0.1 Setup