近國慶,大陸翻牆差不多全死

啱啱個weekend係深圳福田區試咗

PPTP, L2TP, OpenVPN, SSL等等,就算俾你連到,唔使半個鐘就封IP
SS勁慢,慢到0.0X MB基本上係用唔到
Cloudflare Warp+ 可以上到youtube whatsapp,但某登討論區仲係上唔到,
唔知係咪該討論區封香港以外IP, 事關之前俾人DDOS
Google Cloud起嘅V2Ray + WS + TKS + CDN唯一可用,但非常高ping, 300-400ms

另外,youtube有個大陸人29號出咗條片話NordVPN都係全死,揀咩server都連唔到
ExpressVPN可用,但之前有報導話ExpressVPN係有中資背景

希望過完國慶會鬆返少少. 目前買咗張8GB大灣區漫遊卡頂住先
但我最終目的係要VPN返香港睇NowTV隨身睇,8GB好快冇晒

Cloudflare Warp+  強國用係好慢。。

最好都係自己係香港屋企起個v2ray + WS + TKS + CDN 好過
https://www.hkepc.com/forum/view ... &extra=page%3D1

琴日響南山,中移動用v2ray 無問題

剛玩了兩天廣州回來。 SS,  聯通, 9成半過到,我用來睇Youtube.  中移一半半, 時得時唔得

啱啱個weekend係深圳福田區試咗

PPTP, L2TP, OpenVPN, SSL等等,就算俾你連到,唔使半個鐘就封IP
SS勁慢,慢 ...
pineapple2006 發表於 2019-9-30 09:41

係內地真係要有張漫遊卡傍身,VPN隨時話封就封

ps:我只係WhatsApp同睇網頁(唔睇片),8G年卡好夠用

ps:我只係WhatsApp同睇網頁(唔睇片),8G年卡好 ...
hk1352874 發表於 2019-10-1 08:25

呢張卡要唔要登記

via HKEPC Reader for Android

呢張卡要唔要登記

redcarcar 發表於 2019-10-1 08:49

買過

唔駛

純上網卡

via HKEPC IR Extreme 4.2.0 - Android(4.1.0)

呢張卡要唔要登記

redcarcar 發表於 2019-10-1 08:49

深水埗鴨寮街檔大把,張卡只for返內地用(食野、行街),每個月去一兩日夠晒。

ps:我只係WhatsApp同睇網頁(唔睇片),8G年卡好 ...
hk1352874 發表於 2019-10-1 08:25

激value卡係用移動定聯通網絡?

激value卡係用移動定聯通網絡?
pineapple2006 發表於 2019-10-1 09:44

手動選移動或聯通都得

有次試過返內地玩,VPN被封冇留意,幾小時後發覺,即刻轉漫遊卡,被家人以為我失踪添