最近我用緊既CSL網速真係快到一個點.....

小弟家住村屋, 用緊CSL無限PLAN......
但最近上網真係....慢不得止....夜晚打機又窒, 又不停斷...
真係火都黎撚埋......之前都唔係咁, 起碼都有30mb下載速度...
自從轉左個新PLAN之後就係咁....
各位師兄...有冇辦法搞搞佢????

小弟家住村屋, 用緊CSL無限PLAN......
但最近上網真係....慢不得止....夜晚打機又窒, 又不停斷...
真係火都 ...
IntegraDC5 發表於 2019-9-30 14:23

冇計,只可以等光纎
CLS不嬲開頭快,用耐左就慢地死

HKBN好似都有4G PLAN, 試唔試得過?!

HKBN好似都有4G PLAN, 試唔試得過?!
IntegraDC5 發表於 2019-9-30 18:13

HKBN應該=CM香港

HKBN應該=CM香港
a189252158 發表於 2019-10-1 11:59

係咪都係唔掂?!

樓主有冇speed test 睇下, 同你住邊頭?想參考下 .

HKBN應該=CM香港
a189252158 發表於 2019-10-1 11:59

HKBN有寫明  平既plan係CM  貴既係smart
如果你用開HKBN既服務既話再用HKBN會平小小
唔係既話直接去番個兩間電信商join會更好

冇計,只可以等光纎  
CLS不嬲開頭快,用耐左就慢地死
a189252158 發表於 2019-9-30 15:48

CSL個FUP好蝦人用 無計 個台多人係咁
SMT就無呢個問題 有FUP之外惑覺上分別都唔太大

唯有不停向CSL投訴

回覆 1# IntegraDC5
我上個月轉左數X通,1010好唔掂,router 會用兩用斷你,一日可以發生三四次