先前收Sms 打上去問 開我168*30加1500 公屋
好似較貴
LHM2012 發表於 2019-11-1 14:06

續左就冇辦法,下次做下功課先!
我打左兩次續約部都係最多開到1000M 158*24 加1500 , 今日去交CUT FORM.

公,交完CUT FORM約收機都係開158*24回1500
係過左一星期收到SMS打去問先有回2000 ...
我要買電腦 發表於 2019-11-1 15:45

諗住學師兄咁樣做,今日去旺角菜街交cut form, 門市sale開1000m 138*24 送1000 平均價97左右,我就照交form。

回覆 24# chungemail
街邊大把,問多幾個格下價,最好知道埋其他公司價錢,方便同佢議價。

甘ching, 私樓1000m, mug 野offer 先收貨?!  

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
fatman 發表於 2019-11-2 12:42

我8-9月時睇過其post, 私樓最低價有158 *24 送2000或1500。

公屋/ 居屋 想攞到$98 1000M 加$500 coupon 一定要SEND CUT FORM
, 寬頻(自稱挽留部)打俾你確認取 ...
nextso 發表於 2019-11-5 22:49

我同你一樣交CUT FORM
琴日收到電話開 1000M 158*24 + 2000Coupon
唔知有$98 +500 Coupon 依個plan...,雖然大家平均價差唔多,但你個PLAN 適合我多D。
未續約的巴打們直接去門市交CUT FORM, 唔洗浪費時間同SALE 周旋 。

我想問唔續約係咪就咁一直原價用落去,佢唔會cut你個河?
arabatur 發表於 2019-11-5 22:14

唔續約又冇喺合約期終止前30 日交CUT form ,一般公/屋/私/樓收$258 一個月,村屋就唔豬...

我2月到期,早排打黎$198 X 24個月,睬佢都有味,咪擺下先囉
tmutsu 發表於 2019-11-7 14:33

12月尾直接交cut form ,過兩日到就會收到安排收modem電話,職員會問你點解唔續約,係咪價錢唔岩,你就可以直接講你要嘅offer。

Cut form係咪要問佢先send黎?
定係有得自己download
pineapple2006 發表於 2019-11-9 14:09

可以叫佢寄俾你,又話者直接去門市填Form(指定門市),不過記得要合約有效前30日交CUT FORM先可以,唔夠30日就要限外收取多一個月錢,即係$258一個月。

thanks
arabatur 發表於 2019-11-8 11:35

唔洗客氣

出年4月才完約,到時去續約應該都無左$98這價了
Squall-Lucifer 發表於 2019-11-9 02:43

又未必...可能會更多優惠都唔定