仲有個幾月完約但冇人打黎,自己打去續就處於下風,一定冇好offer,點搞 ...
suppose 發表於 2019-12-3 23:02

仲有幾個月就唔交得CUT FORM 住...
等到合約期仲有45-50日就去叫佢寄CUT FORM 俾你,又或者自已去特定門市問佢拎CUT FORM。

點解我login在入去服務計劃 見唔到  終止合約計劃 比我禁
Vita(wai) 發表於 2019-12-3 23:22

打去1000問啦...24小時

要續約電話thx
Mr.Tom 發表於 2019-12-4 14:55

2883 5397 據我了解續約部俾的OFFER 唔夠交完CUT FORM 後的OFFER 好,
所以都係勸你直接交CUT FORM

想問下,我住單楝樓,用緊pccw 1G,
呢度有pccw, hkbn , icable 光纖
下次續約交cut form, 單楝樓有冇用? ...
reddogdog 發表於 2019-12-5 00:20

可以問定hkbn , icable 光纖 幾錢,再同PCCW傾,交定CUT FORM 傾實無死

其實都唔使cut form, 我打1000然後轉去Netvigator合約查詢,扮晒野問完contract end date, 佢已經比$98 x 3 ...
NetSoul 發表於 2019-12-7 22:35

好大機會係前者太多人交cut form ,反正都可以做到依個offer, 又想留客,同減低行政費就放寛左。
我續約打左2次電話,1次開的offer 500m 月費仲貴過新約1000m , 2次offer 1000m 158×24 1500 coupon,  send cut form 後先有158 ×24 2000 coupon

佢只比1500 coupon, 所以我即reject左佢.....
PangDeng 發表於 2019-12-13 14:13

交完cut form 就會約你上門收機日期,會問你點解唔續約之類問題,你直接講有朋友300m 138 ×24 2000 coupon ,佢會再安排續約部搵你。 第日會再打俾你就會俾上面offer 你。
300m 138×24 2000,師兄唔升埋1000m 158×24 2000 or 98×30 500 相差20蚊一個月

噚日上網填終止服務申請,啱啱電話打嚟續約,佢問一下原因,例牌話貴,跟住直接俾158月費24個月+1500.我覺 ...
levin111 發表於 2019-12-22 12:57

1000M 有98 30 500 或者158 24 2000

100M $9x
300M $13x
1000M $15x
300 1000 M 有1500 ?W kee 回贈 考慮中
ok ma?
我見人地有2000 ...
Blyelau 發表於 2019-12-22 12:05

追返前幾頁,有師兄最多拎到2000