[操作疑難] 想轉pccw 1000m 同100m 主要用嚟玩ps4多 100m夠用嗎

想轉pccw  1000m 同100m  主要用嚟玩ps4多  100m夠用嗎    好少bt   要簽兩至三年起碼用到ps5

pccw,又貴又唔好用

先唔講價錢之類 , 純粹打機的話 100M 夠晒用

先唔講價錢之類 , 純粹打機的話 100M 夠晒用
觀星是答案 發表於 2019-11-2 14:45

只係經驗之談嗎?

只係經驗之談嗎?
LEARZA 發表於 2019-11-3 13:53

有咩 game 要係玩緊既途中保持 > 100M 既傳輸速度 ?

100M夠玩, 不如驚d 對手係行vpn 入黎server 拖慢晒個game 好過

只係經驗之談嗎?

我就開左幾分鐘 GTA Online , 後面一直 mon 住屋企隻 router 既 WAN traffic
結果就係咁

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

100Mb 點都夠用, 整Game果班都要考慮到世界其他地區既玩家
100Mb行得盡, 係好多地方黎講已經好奢侈

不過要考慮既係100Mb係咪VDSL(銅線入屋), VDSL delay值比FTTH(光纖入屋)高
雖然實際上差別不大, 不過如果打FPS Game好介意呢D野, 都係用返FTTH啦

100mb行得盡先夠玩喎. 如果唔係一更新更幾耐

只係經驗之談嗎?

咁有咩game除左update(都係短暫)時候,會用到100Mbps?