其實間間寬頻都係咁,而且吾會認。
就好似 HKBN 既 203.186 出海係快到識飛。
其他就廢既。

多此一舉

其實間間寬頻都係咁,而且吾會認。
就好似 HKBN 既 203.186 出海係快到識飛。
其他就廢既。 ...
freefdhk 發表於 2020-1-20 21:48

HKBN想轉ip真係好難

如果各位有望過以前其他師兄嘅POST就知道PCCW唔同IP連海內外差異很大
例如1.36起頭係垃圾IP,住新界沙田之 ...
monakasenpai 發表於 2020-1-20 13:37

我住果度得1.36,但我冇留意ping time高的問題,
但係樓主有冇話ping去邊度好高?

Oska 發表於 2020-1-20 22:05

我公司多數係58.177

如果各位有望過以前其他師兄嘅POST就知道PCCW唔同IP連海內外差異很大
例如1.36起頭係垃圾IP,住新界沙田之 ...
monakasenpai 發表於 2020-1-20 13:37

其實你有無想過你用緊你家用級router,人地business class router又幾錢隻呢?
其實家用IP係無分快慢,快慢同穩定只係你隻router問題,我用左寬頻十幾廿年,真係未見過斷線,時快時慢,你都係check下自己router,唔好用TP-link之類router啦,ISP極少有問題,99%都係家用router問題

沙田區用119目前很爽中..
PCCW會換IP唔奇....李+*一向都係咁做法

HKBN轉黎轉去都係嗰個range,pccw你有得轉仲想點?

Oska 發表於 2020-1-20 22:05

clone mac address

clone mac address
EVANGELION 發表於 2020-1-21 09:09

試過唔得
試過10幾日去左旅行關晒router先轉到ip