小米Pro Router 可唔可以用VPN 翻牆返大陸?

由於家人會買部小米電視,想用電視的影片功能,所以要返牆返大陸,見台灣有專用VPN router返大陸,我又見自已部小米Pro 有vpn setting,我見有PureVPN 有提供vpn 返大陸,但要收費,不過唔知係咪我想要的野,我想係部router set 野,然後接電視,跟住就可以返大陸睇片。我知道有師兄係大陸有set server,不過我應該唔得,請問要給錢有乜方法,當然給少 d錢就最好。謝謝!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有你都唔好用啦!

犯法物證都比埋人知 ...

有你都唔好用啦!

犯法物證都比埋人知 ...
fatdog 發表於 2020-2-16 22:16

真係咁驚就唔會全屋都用小米啦!

由於家人會買部小米電視,想用電視的影片功能,所以要返牆返大陸,見台灣有專用VPN router返大陸,我又見自 ...
kkfon 發表於 2020-2-16 21:59

可以小米PRO專門俾小米電視用, 主router另外揀過一部.

雖然而家有啲IPLC係做到穩定翻牆/回牆, 但要長時間用黎睇片流量要求太大, 速度要求又高, 通常都唔俾你咁用, 搞到router駁VPN通咗都有其他問題, 例如而家啲好嘅VPN都講緊要RMB 250先有100G流量, 香港去其他國家唔使IPLC都夠快夠穩定有餘, 但唯獨係出入中國嘅穩定流量會貴, 你肯為部未買嘅中國款電視俾幾多月費去玩?

講到尾, 中國內容都肯食, 仲要搞咁多嘢, 不如移民過去/返去算啦, 中國而家啲「視頻」吸引, 週街手機支付咁先進, 又有共享交通, 屋大環境又咁好, 無謂留響香港。

如果只係要翻去大陸睇電視,建議你可以試試快帆,有免費線路,我用嚟睇波,用付費版,基本上都無問題,係有時要選通道,唔知乜原因,選江蘇上海之類快過選廣州,湛江之類都好過廣州,基本上睇一晚都唔會出緩存而暫停。
漏咗講,只係裝係電視,router無影響。

如果只係要翻去大陸睇電視,建議你可以試試快帆,有免費線路,我用嚟睇波,用付費版,基本上都無問題,係有 ...
hkwtongme 發表於 2020-2-16 23:53

原因就係廣州電信國際出口對本省劣化, 外省經廣州出口就無事.

如果只係  睇電影 劇集  足球
好多app 都做到  唔洗翻牆

回覆 8# 士碌架

明白,我見台灣人都翻牆,仲用router.不過多謝大家的意見

小米Pro你幾錢入手?
MT7621既ROUTER一般都係100-200蚊可以入手,呢部真係睇唔出有咩特別,但官方索價499人仔