我隻小米放1G SD卡(主要係一定要放卡).....再轉去NAS,都用左成年了,
張卡都無壞,我仲有好多2G卡 ...
jackwong717 發表於 2020-2-19 12:19

C兄, 你部CAM有APPS可以自動BACKUP去NAS?

我用WYZE CAM
外國有個人整左下面個HACK, 可以BACKUP去我LOCAL PC / LINUX SERVER:
https://hclxing.wordpress.com/2019/07/17/wyzecam-without-sd-card/

C兄, 你部CAM有APPS可以自動BACKUP去NAS?
jerrychan0610 發表於 2020-2-19 12:38

小米隻1080hd cam個apps係可以set儲存係nas,但一定要入sd卡
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我用WYZE CAM
外國有個人整左下面個HACK, 可以BACKUP去我LOCAL PC / LINUX SERVER:
yhtse1 發表於 2020-2-19 13:01

分分鐘開埋後門都未定

其實呢個問題, 過年前都有人問過相同問題,
好多人都初時要買CLOUD SERVICE, 但當發現家中有NAS可以連線,  ...
jerrychan0610 發表於 2020-2-19 10:06

如果係睇住屋企工人/細路仔,當然無問題。但如果要黎防盜,你隻nas要放喺賊發現唔到地方,唔係一齊偷埋,拍到乜都無用

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

回復 25 #yanchoki

咁驚咪再set nas自動syn去google等等嘅地方囉

via HKEPC Reader for Android

我用WYZE CAM
yhtse1 發表於 2020-2-19 13:01

check過D code, 個HACK唔會改到本身個FIRMWARE,只係做下mount/ copy file咁..
係會開左個Telnetd, 所以如果你本身Home network安全的話...應該冇問題.

就係會連到大陸 server

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)
kofz 發表於 2020-2-19 06:31

但佢唔會攞到我部機啲嘢喎

但佢唔會攞到我部機啲嘢喎
friendhtc 發表於 2020-2-20 19:36

知唔知乜野係後門

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

小米隻1080hd cam個apps係可以set儲存係nas,但一定要入sd卡
jackwong717 發表於 2020-2-19 13:05

有冇360?