如果香港亂局持續

如果香港亂局持續,要被迫去英國。

請問英國有甚麼寬頻是比較便直????

下載速度只需要10M,上傳速度只需要2M~5M

我本身不介意用 DSL

如果香港亂局持續,要被迫去英國。

請問英國有甚麼寬頻是比較便直????

下載速度只需要10M,上傳速度只需 ...
peter2018 發表於 2020-5-31 14:36

首先你要知你去邊度住,如果london / 大城市,有fiber 都幾好速度。如果鄉村地方,10M未必有。

首先你要知你去邊度住,如果london / 大城市,有fiber 都幾好速度。如果鄉村地方,10M未必有。 ...
luksam 發表於 2020-5-31 14:51

大城市都唔一定到到有, 畢竟英國有唔少歷史建築物.

大城市都唔一定到到有, 畢竟英國有唔少歷史建築物.
雯雯 發表於 2020-5-31 15:06

係呀,好睇你住邊度。歷史建築又唔一定無ge ,住過d 好耐/listed building 酒店,上網都好快

去英國不如返內地, 內地有5G.

去英國不如返內地, 內地有5G.
wingsit 發表於 2020-5-31 15:17

內地要遵守內地版國安法, 你覺得佢地會去咩?

人地寧願去做三等公民都不如既, 都唔願意做一等公民.

係呀,好睇你住邊度。歷史建築又唔一定無ge ,住過d 好耐/listed building 酒店,上網都好快:titter ...
luksam 發表於 2020-5-31 15:16

都真係好睇住邊度, 好似話有D歷史建築物既供電設備都無辦法更新換代.

內地要遵守內地版國安法, 你覺得佢地會去咩?

人地寧願去做三等公民都不如既, 都唔願意做一等公民. ...
雯雯 發表於 2020-5-31 15:20

港豬去內地做到一等公民,咪笑死人啦。

港豬去內地做到一等公民,咪笑死人啦。
luksam 發表於 2020-5-31 15:30

起碼留港都仲係一等公民, 港版點辣都唔夠內地版辣.

再睇睇英國處理今次疫情既手法, 有幾多在英港人飛回港.