有線200M Cable Modem 寬頻

想了解下有無人用緊i-cable 200M cable modem 寬頻??我同屋企人主要都係上網睇下youtube, mytv super, 用手機睇下Now or cable 新聞台news, 覆下whatsapp 同上網睇下野搵下資料, 有時用有線收費電視盒VOD 睇返有線節目, 如果用i-cable 200M cable modem 寬頻ok ma? 穩唔穩定?? 因為現有電視客戶連呢款寬頻低於HK$130, 見自己用緊間寬頻續約愈來愈貴所以考慮下轉用佢,但因太耐無用佢加上住o個度無佢ge 光纖入屋, 謝謝!!

想了解下有無人用緊i-cable 200M cable modem 寬頻??我同屋企人主要都係上網睇下youtube, mytv super, 用手 ...
chowegg 發表於 2020-5-31 21:13

除左佢仲有咩選擇?價錢?
預算係咪好手緊?如果係就裝。如果唔係就貴d裝其他

都ok,只係upload得8mb

i-cable 200M成座樓分享

除左佢仲有咩選擇?價錢?
預算係咪好手緊?如果係就裝。如果唔係就貴d裝其他 ...
luksam 發表於 2020-5-31 21:17

PCCW 1000M 36個月免12個月平均HK$152, HKBN 邊隻速度都要過HK$200

PCCW 1000M 36個月免12個月平均HK$152, HKBN 邊隻速度都要過HK$200
chowegg 發表於 2020-6-1 02:01

pccw la 完全唔洗考慮

CMHK部份地址200M $48
HGC $99 1G+TEL+MYTV

i-cable 200M成座樓分享
howardvcp 發表於 2020-6-1 00:10

成座樓點止200M 應該係1G

成樓點止200M  應該係1G
Tom_jerry 發表於 2020-6-1 23:16

i-cable 200M係行天線架啵

i-cable 200M係行天線架啵
howardvcp 發表於 2020-6-1 23:46