想約PCCW上門純粹睇位...

因為而家公司裝修緊, 老闆想約PCCW師傅上門睇位, 睇下我地個floorplan....但就唔想拉線住...
但sales一定要我簽約先...話如果唔係, 開唔到order, 師傅唔會就咁上去睇位..
而我老闆又唔肯簽約住....
我表示可以加我睇位費....但sales都唔肯..

想問問大家知唔知PCCW可唔可以有淨睇位服務? 因為單位真係大, 係真係需要師傅上去睇清楚....
有冇邊位ching知道程序?

thank you~~~~~~

搵pccw判頭睇位,

via HKEPC Reader for Android

正常程序係:落order,約睇site,個客做好入線facilities,就約拉線,之後約時間起service

唔同order睇site都唔同睇法,尤其唔止一個order嗰D case

而且,落咗order先知道點樣做service provisioning,冇order睇,分分鐘放錯喉去另一間房都唔定

HKBNES可先睇位,免費,你老闆指定要搵PCCW? PCCW有寶?定佢做到好平?

正常程序係:落order,約睇site,個客做好入線facilities,就約拉線,之後約時間起service

唔同order睇site都唔 ...
wyhui5124 發表於 2020-6-4 20:01

最Standard當然係咁,但10間公司有7間都去到最後一刻先會通知ISP要裝,以為好似家用咁申請完兩日裝好????

同埋落左order都未必final係簽約個價,拉線如有extra work,ISP未必肯食。

回覆 6# chue

賣左唔代表冇使用權
當年wiki賣hkbn都有附帶
hktv往後可以免費用多100年hkbn網絡
誠哥賣左hgc
3台到依家都仲係用緊和記做backbone
所以佢賣唔賣其實對用家無直接關係

回覆  chue

賣左唔代表冇使用權
當年wiki賣hkbn都有附帶
hktv往後可以免費用多100年hkbn網絡
誠哥賣左hg ...
留白兄 發表於 2020-6-4 23:10

倒返轉, 真係賣出左之後
HKT先至有得鬆綁出國果段, 長遠對用家黎講反而係好事

咁要點搵pccw判頭呢?thank you!

HKBNES可先睇位,免費,你老闆指定要搵PCCW? PCCW有寶?定佢做到好平?
tomchanmot 發表於 2020-6-4 21:08

本身佢用開pccw, 而且平少少.....