公司個倉搵左人報價安裝 Wifi

3萬尺,要高台,同時要支援 300 devices
佢開 20 萬,包硬件 

價格合理嗎?
(詳細 item 不便公開,因為佢都可能呢度見到‥但想知個大約價位合理嗎?)

老細..你乜野資料都無..點比建議你呀...
TPLINK 同CISCO 同RUCKUS 個價都已經係天同地比啦....
你又無比300部設備係乜.
WIFI BARCODE SCANNER? terminal GUN? POS? NOTEBOOK?

要問野都比D誠意啦

老細..你乜野資料都無..點比建議你呀...
TPLINK 同CISCO 同RUCKUS 個價都已經係天同地比啦....
你又無比300 ...
Aurora_Nova 發表於 2020-6-8 10:24

1. RUCKUS
2. Android barcode PDA

回覆 3# $foo

咁差唔多個價..
你應該係盤點野多....有機會係同一區會有大量設備一齊用同一個AP.....咁要留意佢個反應時間,太長會DATALOST ...
不過若要真係做到好暢順,真係要現場評估同試下你用D設備個TX/RX RATE先知最岩你係用邊款AP.

之前做個古洞倉4個兩層露天倉共10萬尺.......都係廿萬多DD....

做個幾十隻AP既 project,20萬算合理,Ruckus 510都要2000幾3000一隻啦,switch, core switch, controller 全部係錢,人工錢,cabling,20萬都唔係汁好多。

你搵ISP做d月費形式既,都收你最小6-7000蚊一個月。

當然你唔想做水魚咪貨比3家囉。

20 萬,包硬件似係用d 土炮solution

個人覺得, 連工包料, 包埋拉線, 20萬算平

合唔合理要睇佢提供乜野equipment, 就咁睇價錢冇結論
如果佢用100M Switch + 2.4G 802.11n wi-fi就自然唔合理

20萬...仲要包工包料....已經好平...但用乜料唔知...SPEED又唔知...
不過我知..同一尺數政府倉....$100萬...先叫 做到佢500部SCANNER 用.. 時間要少過3MS 反應.....

搵多間quote 價真係咁難?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

搵多間quote 價真係咁難?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
feifei22 發表於 2020-6-8 11:10

已 quote 左兩間,但其中一間佢話大約40-50個,所以冇左下文