啱啱屋企換咗1000mb 寬頻 想問下asus n66u 需要換嗎?

啱啱屋企轉咗hkbn 1000mb寬頻
但唔知點解2.4hz 得10mb下載

有需要換嗰隻新router啦?

謝謝????

謝謝???? ...
dindinsai 發表於 2020-8-26 21:34

用得1000Mbps 唔好慳啦

用得1000Mbps 唔好慳啦
shukuist 發表於 2020-8-26 21:39

師兄 有無model介紹?

師兄 有無model介紹?
dindinsai 發表於 2020-8-26 21:40

Budget?

大約 hkd1000

Asus AX56u
D-link Dir-X1860
Netgear RAX20

個人鐘意華碩多啲

Thanks 師兄
我想問下用緊iphone 11 pro  連2.4hz 得10mb係正常嗎?
另外如果我買咗新router   n66u可以當ap用嗎?

Thanks

Thanks 師兄
我想問下用緊iphone 11 pro  連2.4hz 得10mb係正常嗎?
另外如果我買咗新router   n66u可以當a ...
dindinsai 發表於 2020-8-26 22:33

Router 係樽頸,唔關你電話事

謝謝???? ...
dindinsai 發表於 2020-8-26 21:34

我早兩個星期由n66u轉咗做ax86u, 但係點解你要用2.4?

我早兩個星期由n66u轉咗做ax86u, 但係點解你要用2.4?
kelkmk 發表於 2020-8-29 09:09

因為本身部router 係廳,所以係房只係收到2.4

依家搬咗個router 係成間房中間,係房都到5g

btw 換完之後有冇覺得升級左?有無爽到?