..........

.....................

........................

我剛剛試過數碼通,不過係 4G LTE,我响屋企邊個位都收唔得好,信號好弱,最快唔過 7.xMb,跟住我試咗 3嘅 4G LTE,好很多。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

......................

回覆 4# stevetsim

我係買張 3嘅儲值咭試,個服務員教我嘅,佢話試出嚟效果同年 plan 一樣,你試咗好唔好先簽。仲有,數碼通個 5G plan 要預繳,其實等於自己俾錢買咗佢個 5G路由器,我覺得有啲搵笨。
注:我係灣仔區。

之前,其實我都有試過拆 iPhone 張咭出嚟放入去試,一樣係 3 4G LTE,試出嚟同儲值咭差不多,如果你有,都可以試試,不過要加咭套囉。

個router唔算搵笨既
你用4G都要自己買router/手指 ,5G手指/手機都係咁上下價

3既4G 係OK架 不過過左GB數要落地獄

回覆 7# PC147

請問你用乜 plan 過咗會勁慢?我仲未 join。

回覆  PC147

請問你用乜 plan 過咗會勁慢?我仲未 join。
TimCook 發表於 2020-8-31 12:20

無plan
之前公司join HGC 佢地送左幾套黎
5GB 全速 之後地獄128kb

買卡試左邊間收得好先。區區接收都唔一樣。

via HKEPC Reader for Android