建議咪用呢間野條綫

上個月100m約到期 cut完綫轉用數記光纖1000m查綫路係行 icable。
一去到夜晚19:00-23:00好準時開始爆lag無限波動 (@屯門碼頭)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我估計唔同地區借條線都會唔同 我用過唔太差 只係3更平又有禮品先轉會

呢間smartone PK 黍, SALES死都唔講用邊間, 到裝果時先知係i-cable

點知自己係用緊icable線定hkbn線?

你部乜嚟? Handle device行WiFi?

點知自己係用緊icable線定hkbn線?
new68u 發表於 2020-9-3 23:57

https://www.speedtest.net/直接會顯示。

回覆 5# Brainstomer
我本身就行router,我直接貓綫入一樣都係咁,我打PUBG同人傾住打連語音都lag。
前日仲犀利,直情lag到右下角變成個地球無訊號,40秒倒先連返。
穩過數記,有技術員穩我,安排返時間黎做測試,我同佢講夜晚7-11點呢段時間或者先會test到呢個問題,佢話呢個要上報返公司,等公司再復返我

我之前用數記又唔係咁差,希望Ching 可以盡快搞掂

回覆  Brainstomer
我本身就行router,我直接貓綫入一樣都係咁,我打PUBG同人傾住打連語音都lag。
前日仲 ...
傾慕 發表於 2020-9-4 00:45

如果淨係Game係咁, 都會懷疑係I-Cable出海唔得.
但你speedtest係local, 平時咁樣我會先懷疑WiFi干擾

但i-cable就唔敢包, 呢間特別古怪.

上個月100m約到期 cut完綫轉用數記光纖1000m查綫路係行 icable。
一去到夜晚19:00-23:00好準時開始爆lag無 ...
傾慕 發表於 2020-9-3 21:54

難怪 Sale 同我講  88蚊 200Mbps 光纖是 共享.
98蚊 100Mbps CAT-5E 是獨享

原來數碼通既光纖Plan 同中移動一樣 iCable 底.