屋企短期wifi, 用自由鳥share wifi 可以嗎

要share wi-fi唔建議用smartone

用1-2個月, 直接買張儲值卡 (e.g. 3既年卡)仲簡單

要share wi-fi唔建議用smartone

用1-2個月, 直接買張儲值卡 (e.g. 3既年卡)仲簡單
KinChungE 發表於 2020-10-7 14:10

直接買張儲值卡 (e.g. 3既年卡)...有介紹嗎?幾錢

我要share比電腦用...

回復 3 #kin28

鴨聊佳70G

via HKEPC Reader for Android

kin28 發表於 2020-10-7 14:07

幾短 ?卡巴人可以開 90日 plan, 平均都係 $36/month

直接買張儲值卡 (e.g. 3既年卡)...有介紹嗎?幾錢

我要share比電腦用... ...
kin28 發表於 2020-10-7 14:31

幾好wo, 最平幾錢

幾好wo, 最平幾錢
kin28 發表於 2020-10-7 15:24

睇你要用幾多GB data

睇你要用幾多GB data
KinChungE 發表於 2020-10-7 15:44

iphone tethering 去電腦,穩定嗎

iphone tethering 去電腦,穩定嗎
kin28 發表於 2020-10-7 16:44

唔建議用iPhone
iPhone Tethering需要個台肯再派先得
平價講明唔俾Tethering果D plan, 用iPhone會唔work, 但係Android就得 (SMT例外)
而且仲有數量限制, 一般只可以share俾1-2部機, 唔夠IP
用Android就冇呢個限制

早排屋企轉上網停咗一日, 就係用自由鳥捱