好奇一問, 有關NOWTV

如果屋企想正係申請NOWTV, 有冇可能NOWTV 唔用果陣拎佢粒IP黎上網? 好似NOW EYE咁?

冇可能

我有now + netvigator, 可以同時兩件device(我通常係ps4 + router) 攞到ip 上網 + now tv 睇到

我有now + netvigator, 可以同時兩件device(我通常係ps4 + router) 攞到ip 上網 + now tv 睇到 ...
TimothySiu 發表於 2020-10-25 23:12

我記得如果有JOIN 網上行加NOWTV...係可以拎度2個IP...

但如果我正係JOIN NOWTV...唔知有冇得拎黎上網...

因為我舊約仲有半年先到期, 諗住唔得就算..

我記得如果有JOIN 網上行加NOWTV...係可以拎度2個IP...

但如果我正係JOIN NOWTV...唔知有冇得拎黎上 ...
hkmix 發表於 2020-10-25 23:29

肯定話你知係冇可能。NowTV只認登記左嘅電視盒ID, 其他裝置唔會拎到IP

我有now + netvigator, 可以同時兩件device 2 IP

如果屋企想正係申請NOWTV, 有冇可能NOWTV 唔用果陣拎佢粒IP黎上網? 好似NOW EYE咁? ...
hkmix 發表於 2020-10-25 22:37

未試過
如果你係光纖入屋可以試下
電話線就唔駛諗,因為用 pppoe login

via HKEPC Reader for Android

未試過
如果你係光纖入屋可以試下
電話線就唔駛諗,因為用 pppoe login

via HKEPC Reader for Android ...
fourtong 發表於 2020-10-26 08:19

嗯...過幾日JOIN NOWTV...到時UPDATE 下你地

嗯...過幾日JOIN NOWTV...到時UPDATE 下你地
hkmix 發表於 2020-10-26 21:32

聽講得,  之前聽朋友唐樓係NOWTV標清 (唔係光纖),  出黎speedtest都係8M