我隻Asus AC66U火牛有聲音,你們的也是嗎?

有Asus logo豎直有藍燈的,已是第二次更換,跑了約一年,沒留意當時狀況。新的也是這樣嗎?

個接駁有跳火,有無keep 跟機既大陸or歐式 個插?
試下換左佢睇下仲有無呢個問題

正常,如果火牛冇問題繼續正常使用就得

個接駁有跳火,有無keep 跟機既大陸or歐式 個插?
試下換左佢睇下仲有無呢個問題 ...
NeTZoO 發表於 2021-1-10 11:41 PM

幾款國家的轉換板已試過,同樣有聲。不關兩條彈簧片的接觸問題。

可以好肯定是牛體內部傳出來的聲。我其他用了十多二十年的牛都沒有這現象。

有樣野你們要注意,這種聲音我是用左耳才能辨出,聽力稍為弱一點的右耳是分不出來。意思是一般情況環境要很注意才能察覺,除非刻意用儀器去錄 / 監察。

正常,如果火牛冇問題繼續正常使用就得
lancer 發表於 2021-1-11 12:23 PM

點為之無問題?  hang機有很多原因,我都唔知係唔係隻牛造成

如果再買多一隻又係咁樣嘈就能判別

幾款國家的轉換板已試過,同樣有聲。不關兩條彈簧片的接觸問題。

可以好肯定是牛體內部傳出來的聲。我 ...
pbodq 發表於 2021-1-11 16:08

正常有D牛係有高頻聲,不過如果唔係跳火聲就由佢,
驚就換左佢,你隻牛係細針定粗針 插頭?

唔放心可以轉用代用牛,只要V數一樣,A數大少少就可以,當然插頭同極位要一樣

去代理買過隻新牛,我聽我自己個隻無高頻聲

去代理買過隻新牛,我聽我自己個隻無高頻聲
leungleung1234 發表於 2021-1-11 08:33 PM

多謝你的引證

換個隻線圏火牛可能會無聲