[操作疑難] 求推薦$800左右router

依家用緊totolink2004ns屋企人成日話收唔到wifi,所以想買過隻router
router擺睡房所以想買隻穿牆同穩定性都ok既router就得,基本上唔會點搞個router.....
爬左D post基本都係ac68u同R7000,或者新出既AX56u同rax20合我budget

想問問咁多位$800左右既router揀邊隻好,或者有咩淘寶貨抵玩推薦一下

要平既都係小米華為果d
我就平平地紅米AX5,屋細冇投訴

小米 499

rax20未用過, 見佢形狀四四方方, 方便立直黎擺
終於似返正常野諗住遲D入手試下

但rax40用左接近一年, 由R7000轉過去
結論係佢個Nighthawk firmware根本係一pet屎, 衰過舊款
個零兩個月總會有D問題要reboot, 一係成隻輕左, 一係5G connect到但出唔到制 (轉2.4又得返)
已經keep住upgrade firmware, 但冇乜改善
可惜隻舊router送左比人, 唔係的話真係用R7k好過

要平既都係小米華為果d
我就平平地紅米AX5,屋細冇投訴
Q-Q 發表於 2021-1-11 18:43

我都買左AX6代用住先, 269人仔,  接收真係勁左好多,  等AX86平再入手

紅米AX6,接收強到不得了,我放係尾房,出到屋門口等電梯都可以睇youtube

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我AX6都係263人仔,仲要包運到香港
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我AX6都係263人仔,仲要包運到香港
cyberyeah 發表於 2021-1-11 18:58

幾時咖, 竟然仲平過淘

多謝咁多位既意見,最後都係決定換隻rax20

幾時咖, 竟然仲平過淘
mopan 發表於 2021-1-11 19:09

1111,就算現在都係299,不過京東好多時都平過淘

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)