想問下家居寬頻+電話同mytv組合最平可以做到幾多錢?

HxC又到續約時刻。打嚟話續約,但係最平只係做到$17X 連myTV super
想問佢對家公司做唔做到平啲?如果速度得250M or 500M 都冇所謂

$198・1月尾到期,半年前巳打呢無減反加$210,香×ー星期打幾次'好煩又有次夜晩講野好似收數唔史年年煩'9月中魚有短訊$58(1000M)+家居電話$28,巳轉用中魚。11月尾已交Cut Form,,12月發短訊續約留底價$139

回覆 2# ym1968

Thx info 想問你話中魚使唔使重新拉線?

回覆 1# kmleon

Have been using HGC for long (since the exHGC), recently renewed at $99 (100M VDSL2/固網電話/mytvsuper), 2 yrs contract.

HxC又到續約時刻。打嚟話續約,但係最平只係做到$17X 連myTV super
想問佢對家公司做唔做到平啲?如果速度 ...
kmleon 發表於 2021-1-12 14:12

$109/mth (36 mths contract), 1Gbps BB (FTTH) + IP-Tel + 24m MyTV Super + TP-Link AC1200 router.  Private Housing Estate.

回覆 5# chpyeung

請問依個係邊間公司嘅offer?因為我都有問HxC有冇啲慢速plan我唔使咁快,佢話都要$170蚊所以我都唔糾纏落去。已經續咗約
睇嚟你依個$109蚊三十六個月合約係最抵

我都係用 HGC, 肺炎前續約 1G+固網電話+MYTV 都係 $16X ! 而家有肺炎點解仲貴 ?
HGC 通常完約半年前已打黎, 樓主可以拖下佢先 !

回覆  chpyeung

請問依個係邊間公司嘅offer?因為我都有問HxC有冇啲慢速plan我唔使咁快,佢話都要$170蚊所 ...
kmleon 發表於 2021-1-15 11:47

咪就係你果間HGC啦. 唔好俾D SALES 大到, 佢唔俾咪同佢講遲D先算. 我呢個 offer 係上年8-9月的時間俾的.  佢地完約前早半年已打來叫續約, 一開始俾埋D 西plan, 當然唔理佢, 新約$99 乜都有, 冇理由續約要俾貴D.

99 蚊 2年 續約 100M + 家具電話 送tvb super box

搭單問
用咁佢地電話服務
話FREE 3個月mytv
點知今個月一開通就收多左錢

myTV Silver 合約期後之服務⽉費 2021/01/29 - 2021/01/31 $9.48

有冇C HING知咩來