寬頻公司氹你續約講既括免搬遷費真係信唔過

用緊兩大巨頭公司既A
本身住果到剩返一年租約 諗住cut左個寬頻 用sim卡router上網算
A巨頭又係咁打黎叫續約續2年 話括免1次搬遷費唔驚
到一年後搬新地址 又話大廈收你唔係佢地收你所以無得括免 搬遷費要照比

谷鬼氣問另一間B巨頭 剩比2舊幾水安裝費已經找人上黎拉埋線用緊

問B巨頭個拉線師傅點解唔洗收大廈果筆 又話肯定A巨頭公司水我
括免我搬遷費既 佢地得外判師傅無直屬
找外判師傅上黎幫我新地址拉線要照比錢會蝕 所以推得就推

唔知邊邊岩 不過A巨頭白交埋一年合約當豪比佢 以後應該唔會再用

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

我當年街登記寬頻
Sales話可以打上去免一次搬遷
但係佢只係口頭講
跟住我真係搬走
打上去CS話搬,CS話無得免
我跟住講左陣話果陣sales話可以免
最後佢就話今次免一次咁

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我當年街登記寬頻
Sales話可以打上去免一次搬遷
但係佢只係口頭講
跟住我真係搬走
打上去CS話搬,CS話無得 ...
kinkong80 發表於 2021-3-25 12:25

A巨頭今次係覆 話佢記錄都寫左有一次括免
但問題今次係大廈收我 話拉線要經大廈既人 所以要比大廈既錢唔關佢地事喎

興興地落樓下門市問B巨頭
佢師傅約時間上黎望左望就拉鬼埋走人用緊 剩比2舊幾水安裝費

介唔介意開名? 等大家提防下都好

介唔介意開名? 等大家提防下都好
marcochl 發表於 2021-3-25 12:36

都講到好白 香港得兩大巨頭互相轉黎轉去架啫
以後真係咪鬼信班公司講既括免搬遷費

大廈收過路錢?
第一次聽,真有其事?

個人認為, 如果有機會搬屋的話, 得P仔先好信佢搬一次唔收錢
其他果D預左俾錢

N字頭果間
問佢肯包搬遷費
但如果公/居屋搬去私樓
到時要硬食私樓無折月費
不如到時先申請云云

如果話大廈收
咁我真係會打去問大廈管理處
如果真係收咁無辦法
但如果唔係
我一定嘈佢!

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

都講到好白 香港得兩大巨頭互相轉黎轉去架啫
以後真係咪鬼信班公司講既括免搬遷費

(由 HKEPC Android 手 ...
lkh_214 發表於 2021-3-25 12:40

Not interested in that "兩大巨頭" service.  I'm using the third one, HGC