呢到有冇師兄真係買左netgear隻m5

想知用後感,接收如何?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)

接收好敏感
可能放近少少窗邊一兩尺位都有好大分別
仲有佢好熱
Outdoor用會好易overheat就唔叉電

接收好敏感
仲有佢好熱
Outdoor用會好易overheat就唔叉電 ...
alexlty 發表於 2021-5-28 21:32

聽落⋯好似差啲⋯仲6k價

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)

接收好敏感
仲有佢好熱
Outdoor用會好易overheat就唔叉電 ...
alexlty 發表於 2021-5-28 21:32

速度點?穩定性?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

速度上無投訴,係快既!
用左三個月無Hang過
但佢個內置WiFi唔係太遠
電池方面我都係多數用Type-C尿袋
以依個價錢真心好大心理關口
買部電話Share WiFi都差唔多
但最後點解會買都係因為覺得長用唔會賣唔諗二手價
不後悔但不太吸引

速度上無投訴,係快既!
用左三個月無Hang過
但佢個內置WiFi唔係太遠
電池方面我都係多數用Type-C尿袋
以依 ...
alexlty 發表於 2021-5-29 11:32

你用咩PLAN放係M5身上 thanks

長插火牛長用算穩定(無插粒乾電),不過堅熱,前掛望過張nano 會彎彎地添

點解買公司需要用,當時市場上無咩選擇,華為/中興有段時間度度都無貨
如果自用唔建議買,如果唔係一定要lan port,用5G 手機放wifi 算啦
我本身用5G 手機+一部2號機,囉住佢用左幾日放袋出街用,攪到個袋好熱,M5 本身又唔輕,使用感覺唔算好

長插火牛長用算穩定(無插粒乾電),不過堅熱,前掛望過張nano 會彎彎地添

點解買公司需要用,當時市場上無 ...
NeTZoO 發表於 2021-5-29 18:38

哩個就睇你點用

唔長開我覺得可以用手機代替

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

原本打算買, 5G用黎打機ping 好似好D
但係好似唔支援N79, 再加上唔平, 出唔到手
等緊 Linksys 部 5G router,再諗......

屎通張家居五豬sim 放入 M1 或者 M5 用唔用到?