[開箱] 國行牙石 AX68U 開箱 (港行愛好者, 電器安規強迫症者慎入)

其實用緊舊野 wifi 5 (ac86u) 不亦樂乎, 完全無需求轉 AX, 幫人格價時見到有券就海鮮痕拍左部, 預左 0 體驗提升

純開箱, 對效能有興趣網上有好多測試文睇.

價錢

LED 燈係頂部

至於港豬們最怕的 2 腳火牛, 用絕緣貼紙就可以同個轉插結合, 同用緊一隻 3 腳牛無異.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

nice~~鏡面好少見

其實,個牛咁似notebook牛嘅

o里隻外型保守D。

買隻咁靚(見人見智啦)嘅router
個轉插搞到咁醜樣,見唔到都唔好咁hea啦

兩扁腳牛一樣可以完美變3腳
買條兩腳電源延長線,剪頭換3腳蘇頭,搞掂
怕鬆嘅用亞加力雙面膠帶痴一痴,基本上唔會甩
Diy條線出來第時換牛又可以reuse
點都好過用轉插幫隻高大嘅火牛增高

PS 個人覺得都係ac56u順眼d,ax58u簡簡單單4枝香亦好過3枝香
不過router始終都係講效能嘅,如果用得盡外型都係次要

其實,個牛咁似notebook牛嘅
oneofthem 發表於 2021-6-8 00:46

牙石 router 幾代都多數用咁的 19v 牛, 的確係 notebook 電平.

望落個殼好似無預留掛牆孔     

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

想問下呢隻中國版有冇DFS Channel可以用?

即係CH52~64,100~140

因為其他頻都幾多人用吓,開80Mhz都會撞,開160Mhz都唔夠位。

望落個殼好似無預留掛牆孔      

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
1chi 發表於 2021-6-8 09:59

無. 背後要通風散熱唔應該貼牆, 自己整架都要留 d 空間

請問WIFI 快唔快?
THANKS.