月經問題: 點樣keep番固網號碼?

我個固網電話用左二十幾年, 一路係老電度續, 之前試過簽約, 都做到 $7x-$8x 一個月, 上年唔記得續, 老電收正價再加 vas 成 $16x, 想唔用, 但想 keep 番個號碼....

Search 過文章, 話可以用 3hk hello喂, 但就算call forward, 話音質素都差........ 有冇師兄, 用緊可否分享下

Smx 有家居無線電話 plan, 要用佢個電話, 有冇試兄試過拎張 sim card 出來, 放响普通手提電話用?

cmhk 可以帶個固網電話去手提, 但要係 cmhk 上台客先做到...

其實仲有冇其他方案?

填cut form. .就可以47左右

via HKEPC Reader for Android

PCW同HKBB,如果黐住條boardband,固網電話$30/月

今日由cmhk轉左去hello喂.
個app我裝喺部好舊的Xperia XZ1, 音質冇問題, connection同VoLTE一樣快.
另外, 個app關左, 可以set飛線.
18蚊我收貨.

PCW同HKBB,如果黐住條boardband,固網電話$30/月
TH30 發表於 2021-6-10 07:46

一直 2 張約個期唔同步,攪唔到

轉左hgc bb電話, $38收貨喇~~

Miipp 發表於 2021-6-10 04:46 PM

唯有是但一張約提早續,砌返齊個合約期

Miipp 發表於 2021-6-10 16:46

差幾多?

睇下新一間有無辦法處理﹐例如幫你斷舊有淨上網合約﹐以新合約取代。

差幾多?

睇下新一間有無辦法處理﹐例如幫你斷舊有淨上網合約﹐以新合約取代。 ...
peter_chan 發表於 2021-6-11 10:57

應該差一年半載.

印像中試過其中一張約完時問過, 合拼唔到. 下次約完時再問下.

數碼窿個家家電話 部機啤死咗唔比你拆sim 就算拆到都唔會用到
而且部電話又易壞 電池勁易打柴