買router之前真係要做定功課,未買之前一直以為tplink係中國台灣品牌

dlink我知係台灣(中國)
tplink我以為係tai pei link
即係台北(中國)link
點知呢幾日google先知真相,當堂晴天霹靂
兩年前買嘅都唔平,丟左又可惜仲未壞想轉會linkysys asus netgear是但一個

十幾年前已經知呢樣野

點知呢幾日google先知真相,當堂晴 ...
joechow101 發表於 2021-7-16 08:08 PM

難道hik同hk有關?

Me too +1, 係樓主咁好想像力姐,唔知樓主憑乜嘢覺得 Dlink 嗰 D 同台灣又有關係呢?

十幾年前已經知呢樣野
KinChungE 發表於 2021-7-16 21:04

點知呢幾日google先知真相,當堂晴 ...
joechow101 發表於 2021-7-16 20:08

以前TPLINK 個LOGO 及包裝都好大陸 FEEL 一眼就會知.
只係海外版近年改了更圓滑既LOGO 令人覺得似外國貨.

呢D野一google click 幾click就知喇

樓主00,10後??
買嘢之前應該做好功課啦,就算唔做依啲問sales都知啦,買完先講

以前TPLINK 個LOGO 及包裝都好大陸 FEEL 一眼就會知.
只係海外版近年改了更圓滑既LOGO 令人覺得似 ...
freefdhk 發表於 2021-7-17 04:36 PM

唔怪之得妖米洗幾百萬搵人整個圓角logo

唔洗問都知架喎
不過佢勝再夠平

其實有幾晴天霹靂

modem唔係華為,就alcatel(nokia),你應該唔好join 香港isp 咁就唔駛霹靂啦