回覆  jerrychan0610

MIKROTIK大代理好似係由香港轉運入中國..本身有香港倉庫..我買過幾隻都係香港 ...
樹下乘涼 發表於 2021-9-3 06:15

其實有好多進口貨都係香港入口.
但香港買唔到.

其實有好多進口貨都係香港入口.
但香港買唔到.
jerrychan0610 發表於 2021-9-4 12:28

轉運分別...
我見技姦D MON淘佬有本地退服務

login 唔到入去隻 gpon , 個後門又唔work, 完全無得試
postmaster 發表於 2021-9-3 21:49

去sfp+度
auto-negotiation disabled
port speed 1G
Full-Duplex

save後 cold boot
restart完後

去返sfp+度
disabled 個sfp+
揀返auto-negotiation enabled
再enabled返個sfp+

豬后就可以ping 到碌棍
萬試萬靈

100分100兼容問題

回覆 78# Tom_jerry

師兄,更新左firmware 個upload speed 正常返未?

回覆  Tom_jerry

師兄,更新左firmware 個upload speed 正常返未?
qkuser 發表於 2021-9-4 13:03

未有時間試

凸然斷網會比老虎咬

吱5想屎住

。。。吱

最後是   HAP AC 插  PON STICK
再 RB5009 WAN 插 HAP AC
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

不建議 RB5009 配 Pon Stick
基本上所有是SFP+埠的都不建議用 Pon Stick 100%有兼容問題
SFP埠勿試

。。。吱  
最後是   HAP AC 插  PON STICK
再 RB5009 WAN 插 HAP AC

多謝分享 但點解唔用返8240呢?

回覆 88# alan4k

想1件過5想插咁多火牛

回覆 80# Tom_jerry

淨係 match 到最接近以下資料

機背有4張貼貼 prodID, MAC addr, SN:,  供應商自己一個長 label連 barcode
唔見有LOID,  logi pass
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊