[操作疑難] PCCW去唔到大陸網站

PCCW寬頻近排去某D大陸視頻網站去唔到(芒果TV, Yuku等),但用3 4G係手機上就去到,已試過拔插modem和broadband router電源,請問點解決?Thanks!

老問題, 你而家用緊既IP曾經比某個唔生性既人用來開VPN server而被長城 block左
最簡單既解決方法係整過粒(直到work為止)
直接reboot時間快過DHCP release time
老電的話最簡單估計斷1~2h再開就會同你換IP, 當然可以release後換mac再拎過
不過唔熟行既就熄modem放一晚朝早再開即可

我試過百度"維尼" 個IP就比人block 左

kkc886 發表於 2021-9-14 03:39

咁惡!?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

kkc886 發表於 2021-9-14 03:39

係公司試下, 全日唔洗返工

係公司試下, 全日唔洗返工
罪大惡極 發表於 2021-9-14 13:25

試左,冇事

咁惡!?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)
kofz 發表於 2021-9-14 08:16

宜家可能無事 當時維尼被列為敏感詞語 不過Sina宜家好似都遮蔽緊

有咩事

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

香港官人 上淘寶都入唔到 好多時