黃金買 CAT6 線

黃金有一間有好多線賣既舖, 見佢 D CAT6 線比有牌子既平成半, 請問有冇 ching O係佢度買過線, 同埋佢 D CAT6 線 OK 嗎?
有牌子既線同佢既比係唔係只係牌子問題?
先謝.

講個信字架咋. 你會唔會 iperf check speed? :-)

其實如果你買少於10米,除非真心好差,其實你未必睇到。
但如果你諗住裝修買定Cable俾人放線用,真心唔好諗 ...
MacJuJu 發表於 2021-11-21 22:53

頭先去過睇, 佢有平同貴, 平O個款仲平過我講O個間.
其實普通用係唔係O係佢度買平O個款都應該冇問題?

知O係高登同有你張相就應冇問題... 高登又唔係好大.
謝謝.
fatyee 發表於 2021-11-22 09:02

或者去鴨記華輝

樓主應該喺講緊 <騰達>
賣D嘢有點貴不過無鑊氣

博智你知邊度可?高登商場Centralfield隔離鋪
TH30 發表於 2021-11-22 08:58

知O係高登同有你張相就應冇問題... 高登又唔係好大.
謝謝.

我應該大約要 10 -12 米...
揾日去博智睇睇先. 謝謝.,
fatyee 發表於 2021-11-22 08:37 AM

博智你知邊度可?高登商場Centralfield隔離鋪

但如果你諗住裝修買定Cable俾人放線用,真心唔好諗住買D太平/唔知牌子既Cable了。博智就算買卷 Commscope (以前既 AMP) 都叫做平過出面了。
MacJuJu 發表於 2021-11-21 10:53 PM

博智唔知係咪比TB打擊
都有部分平貨賣
我上個月買左把寶工CAT5鉗
同40蚊100粒CAT5水晶頭
不過都仲係佛系經營
明明寫收7點我6點8去到已熄燈

但如果你諗住裝修買定Cable俾人放線用,真心唔好諗 ...
MacJuJu 發表於 2021-11-21 22:53

我應該大約要 10 -12 米...
揾日去博智睇睇先. 謝謝.,

但如果你諗住裝修買定Cable俾人放線用,真心唔好諗住買D太平/唔知牌子既Cable了。博智就算買卷 Commscope (以前既 AMP) 都叫做平過出面了。

其實你分唔到,又唔用得多,買Cat6夠用了。
Cat6A同Cat7,又粗又硬夾頭又煩,買野唔駛太Overspec哦.