[電筒]想問下呢度咁多位筒友,除左FENIX LD20,L2D外....

主要係去幾日野外定向長著  仲有咩選擇
想買D黃光既LED,BUGET $200-300,如果冇我先再考慮上LD20
主要都想用AA電,上手易搵電換

我買咁多支Fenix筒
L2D-CE
L1D-Q5
LD20
TK30
從未試過有得揀色溫

我買咁多支Fenix筒
L2D-CE
L1D-Q5
LD20
TK30
從未試過有得揀色溫
Moderator 發表於 2010-4-30 21:18

LD20使唔使$400??

StreamLight 4AA 粗用無問題!! $250到, 不過係白光!

StreamLight 4AA  粗用無問題!! $250到, 不過係白光!
terry2046 發表於 2010-4-30 23:22

我想試下用LED,XENON同HYB果D我真係搵唔到岩先諗

200-300你買支UltraFire C8Q5,再另外買多粒3000mAh既18650電,夠晒玩啦,點都好過用AA電,係Yahoo買平過鴨記好 ...
B-52 發表於 2010-5-1 19:43

屋企已經有2-3打AA充電,唔想再買,而且感覺好唔安全..話哂都唔係大廠電

UltraFire都唔係大廠 ?佢既18650鋰電應該係電筒電之中最好架喎,18650係代表電既size,真係好鬼耐用,我 ...
B-52 發表於 2010-5-2 02:54

咁AW算係咩貨色:funk:

UltraFire都唔係大廠 ?佢既18650鋰電應該係電筒電之中最好架喎,18650係代表電既size,真係好鬼耐用,我 ...
B-52 發表於 2010-5-2 02:54

我係"呢度"算係初到貴境
但一大粒我又要用專用叉機...買又唔可以即換黎用..
因為我帶去CAMP唔多唔少都要3-4個鐘先行哂全程...
唔想因為冇岩電用行行下摸黑姐