回覆 17# ridickidonky

我最初買強光電筒時, 就買左sunwayman 既 4aa型號 D40a, 不過不失唔錯。 而且玩有玩既筒用有用既筒, 看門口有看門口既筒,備用有備用既筒, 各類冇抵觸。 雖然18650電既筒又光電量又耐用d.  但始終充電與普及都是通用的AA AAA好。 所以各種類都應該有

AAA  我有 OLIGHT i3e 銀色  , 單aaa 100多流明
4AA   我有 SUNWAYMAN D40a    AA 電一樣易到手, 4電量耐用d,   更有1000流明玩下
18650 單我有 nitecore MH27uv 單18650 已有1000流明 又usb充, 又有行山觀星用既紅藍紫光,泛用機體
18650 頭燈我有  曲頭無段調光的  imalent HR20   ,有usb 充 唔當頭燈可拆出來當普通電筒用

各有定位用途買多幾枝 ok 既,    我宜家差枝勁既  xhp70 ii  ,  諗緊好用方便的,  各位有冇推介?  trustfire  T62 好似唔錯

請問 華光軍姐係邊度?

(由 HKEPC Android 手機版 發出)
yipyipfung 發表於 2019-11-8 22:09

華  光軍

回覆  ridickidonky

各有定位用途買多幾枝 ok 既,    我宜家差枝勁既  xhp70 ii  ,  諗緊好用方便的,  各位有冇推介?  trustfire  T62 好似唔錯

KLARUS凯瑞兹XT21X强光战术手电筒很貴, 成 $898

https://www.hktvmall.com/hktv/zh ... 2001_S_Klarus-XT21c

平有 Convoy M3, 不過你要諗點運來港

回覆 54# Lara-Croft

其實我有左MH27UV , 基本上差唔多size (我知光更光D)既筒都唔太想浪費金錢去買.

之所以想買T62既原因係我本身想買枝同magelite 左右size 既防身型電筒. 講真一定係magelite 鋼水好.不過一D都唔光.   我有magelite 4C啦, 宜家想換走佢.  想搵枝30-40CM 左右長.  剛好XHP70 2 又好光,   T62又係可以加加長筒變成3x18650 .    當然冇側按就差DD... 唔係唔好..有側按更好.   

宜家既社會/自身安全 ,,  宜家係防身類又實既筒我未有姐.

Xt21x鴨記唔駛6舊

回覆 55# yy1234

Weben T70行xhp70.2用26650,可以用加長筒

順豐直送?OR買其他嘢跟埋落黎?
電筒唔比送香真係白痴行為
因為要買電筒香港都大把啦

回覆  Lara-Croft
順豐直送?OR買其他嘢跟埋落黎?
電筒唔比送香真係白痴行為
因為要買電筒香港都大把啦 ...
doppelganger 發表於 2019-12-18 23:11

阿爺既決定只可讚美及服從, 否則連入境出境都難

回覆  Lara-Croft

Xt21x鴨記唔駛6舊
gladius 發表於 2019-11-10 15:32

真係想知邊間,去開順手汁劑