回覆 633# brianlo0615

咖啡豆 , 三合一試過,超難飲

回覆  brianlo0615

咖啡豆 , 三合一試過,超難飲
ET2002 發表於 2016-11-23 01:02

雲南豆比較苦,不合做單位,佢D苦係條????唔走,幻合其他就好D,

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

回覆 642# brianlo0615

3合1  係又苦又無咖啡味
不過佢D 豆又OK

回覆  brianlo0615

3合1  係又苦又無咖啡味
不過佢D 豆又OK
ET2002 發表於 2016-11-24 00:42

三合一,其實好小啡成份可以話唔係咖啡,雲豆就好快過高峰期要快飲。

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

乜都唔識既新手想買部咖啡機玩下,除左capsule機,有冇介紹?

上youtube 學沖滴漏咖啡

照住做。。咦!真係好飲好很多

capsule 太唔環保,而且成本較貴,選擇較小,如非貪方便最好唔好買.
cody2k 發表於 2016-11-21 21:46

買capsule寧願買kcup,起碼有間ucc backup~

via HKEPC Reader for Android

乜都唔識既新手想買部咖啡機玩下,除左capsule機,有冇介紹?
looking4mp3 發表於 2016-11-25 18:00

如果你乜都唔識,不如試下玩French Press, Drip, Moka Pot之類. 買工具丰儉由人, 一般幾舊水已可以買齊有得玩,清潔又簡單過機

via HKEPC Reader for Android

星期六上東門市場

ⅩX廚具超市自由配搭滴漏咖啡組合

成為約百六人仔一套