是的。。。
第一次慢沖。。讓咖啡粉全被熱水沁透

遲D再買磨豆機

咁就perfect

如果你乜都唔識,不如試下玩French Press, Drip, Moka Pot之類. 買工具丰儉由人, 一般幾舊水已可以買齊 ...
ngotto 發表於 2016-11-28 09:45

唔該CHING,遲D 搞完搬屋D 麻煩野就開始搵資料

唔該CHING,遲D 搞完搬屋D 麻煩野就開始搵資料
looking4mp3 發表於 2016-11-28 16:06

平靚正.

如果你乜都唔識,不如試下玩French Press, Drip, Moka Pot之類. 買工具丰儉由人, 一般幾舊水已可以買齊 ...
ngotto 發表於 2016-11-28 09:45

加多個磨豆器~

via HKEPC Reader for Android

話時話我部企鵝仔已閒置二個月了.
基本上滴漏好味過佢多多聲.
cody2k 發表於 2016-11-28 08:56

但kcup起碼可以配抹荼kcup,或者買reuse cup

85ºC 同第一次慢沖係 key point.
cody2k 發表於 2016-11-28 11:44

始終唔喜歡手冲嘅味道~

請教各師兄,BIALETTI摩卡壺,香港那裏買價錢較實際,定淘寶細心揾吓都信得過?

請教各師兄,BIALETTI摩卡壺,香港那裏買價錢較實際,定淘寶細心揾吓都信得過?

via HKEPC Reader for Andr ...
joewucompany 發表於 2016-11-29 22:25

去生活館,有時有特價

係數字屋入咗呢包,50蚊到,好似好扺

豆豆~

獻醜不如藏拙~