遙控車當模型車作陳列用

我最近想買部自己好鐘意既車既1:18模型擺下...
好可惜果款車好似冇廠出過..
咁岩今日行廣華街一間遙控車店見到一盒寫住"Body"既野, 二百幾蚊..
請問果D係咪遙控車GE車殼?

如果係, 我係咪可以就咁買果盒, 再是旦買個車架, 4 個轆, 自己上完色就DISPLAY? 成本會唔會好貴?

因為完全冇接觸過遙控車,
其實佢D PARTS 係咪分開買?
D 車架係咪通用?

PS.我想搵果架係TOYOTA MR2 AW11..
如果大家知咩廠出過1:18麻煩講聲...
THANKS.

Fujimi 出過

回復 2 #288538

果部1/24, 我已砌左一部.. 我想揾部1/18, 始終果d精細d

via HKEPC Reader for Android

呢架都係我架愛車黎

你用遙控車做display唔係唔得,但成本上唔計上色一定比1/24貴好多

是否值得好睇個人

回復 4 #sunhikari

我想問要買咩? 係咪要分開買

回復 sunhikari

我想問要買咩? 係咪要分開買

hAyG 發表於 2017-7-16 02:52

push

HPI racing 出過 1/18 遙控車 Micro RS4

另一方法係去玩具反豆城,搵架差唔多大細的玩具車,再換你想要的遙控車殼。

你要確定你見到個隻body係1比幾先,如kyosho miniz又唔係1/18

個BODY係1:10, M車

1/10 M 車,最平係雙星(田宮),$5XX~$6XX 有交易,如果做擺設,就單買一盒車就夠。
下面條連結係雙星其中一款 M車的 "砌圖紙",可以先參考一下。
http://www.tamiya.com/english/rc/rcmanual/m05.pdf