1匹冷氣

近期想換部1匹窗口冷氣,唔知邊只好d,想要靜d因比女兒用怕到時嘈我又比人嘈!所以問問各位ching!謝謝各位.

近期想換部1匹窗口冷氣,唔知邊只好d,想要靜d因比女兒用怕到時嘈我又比人嘈!所以問問各位ching!謝謝各位. ...
mtw 發表於 2019-4-11 11:18

經EPC師兄推,
平,格力,
貴,panasonic

要靜的話,架力就唔好揀喇,我大佬之前試過奶哂大野
Pana唔算最靜,叫OK,但好come吓
我阿媽用N年前買嘅Fuji Electric就真係好靜,但依家好似轉咗OEM唔知邊間廠囉

剛去看了1下,現有種叫分體窗口式唔知各位有無用過?

P記出風口如果揀air swing會好嘈,好似落唔夠潤滑油咁,2部p記1部p記內膽嘅r記都係咁,唔知係我黑仔定qc差成咁
利申:3部都第一季用已經出問題

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

p記咁差!!!

P記出風口如果揀air swing會好嘈,好似落唔夠潤滑油咁,2部p記1部p記內膽嘅r記都係咁,唔知係我黑仔定qc差 ...
axeoil 發表於 2019-4-11 16:42

我都有R牌呢款機,經我細心觀察,呢個係設計問題,你可以用電筒睇吓,佢條轉軸唔係90度垂直而係有少少斜(紅線),可能係要就下面摩打擺位安排,咁去到某D位就係撓住個O型口磨擦發出牙牙聲,我就用支杆(拆野廢料)升高個轉輪,咁由支攪杆底撥動個O型口,因個轉動距離會細咗D冇撥咁盡,就唔會有牙牙聲

老媽子部Fuji Electric都有風擺設計,睇過佢支轉軸係90度垂直嘅,亦唔會有呢種聲出現

我都係, 會噠噠聲, 后來轉珍寶好D.

P記出風口如果揀air swing會好嘈,好似落唔夠潤滑油咁,2部p記1部p記內膽嘅r記都係咁,唔知係我黑仔定qc差 ...
axeoil 發表於 2019-4-11 16:42

其實好耐前已有, 室外機就返個窗口機位.

剛去看了1下,現有種叫分體窗口式唔知各位有無用過?
mtw 發表於 2019-4-11 14:10

變頻冷暖窗口分體式啦

近期想換部1匹窗口冷氣,唔知邊只好d,想要靜d因比女兒用怕到時嘈我又比人嘈!所以問問各位ching!謝謝各位. ...
mtw 發表於 2019-4-11 11:18