可否改成信箱指紋鎖?

https://detail.tmall.com/item.ht ... .0.0.e79337deJXq9tk

我朋友住村屋裝過,一部EMP就開到鎖,比人偷左d信去借財仔

panda360 發表於 2019-9-16 18:06

1 ) 睇圖片 , 應該厚度有限制 , 信箱鐵皮咁薄應該要 zip 野?
2 ) 係 office 用 , 有人睇住 , 當玩具玩下就 ok , 否則就如樓上師兄所講 , 可能用 EMP 干擾一下就會 reboot unlock

HKEPC852 發表於 2019-9-16 18:43

信箱D信,有心偷一支彎的膠棒加海綿膠紙都偷到啦,唔駛帶EMP呀

信箱D信,有心偷一支彎的膠棒加海綿膠紙都偷到啦,唔駛帶EMP呀 ...
kk30 發表於 2019-9-17 12:03

佢間屋有IP Cam,用膠紙快極都要一兩分鐘,個朋友話睇返IP Cam片,五秒內攪掂

原本而家 d賊咁 pro

出到emp

via HKEPC IR Extreme 4.1.0 - Android(4.0.1)

panda360 發表於 2019-9-16 18:06

指紋鎖

Scan指紋個 part可以做到好細

但鎖頭哥邊細極有限

就算比你裝到

都霸左個信箱唔少位

如果只係唔想帶鎖匙

換成機械密碼鎖應該仲實制

3個位密碼

要撞1000次

via HKEPC IR Extreme 4.1.0 - Android(4.0.1)

HKEPC852 發表於 16/9/2019 18:43

即是 好似 種票 咁? 怪不得 現在 啲 借錢手續 被 超簡化,.... 特別是 小額!
少少OT:
請問 受害人 報警 之後 會 點處理? 信邊個先?
照計 應該 有 不少 先例?

原本而家 d賊咁 pro

出到emp

kofz 發表於 2019-9-17 15:22

重有emp可以干擾釣魚機之前有人用emp干擾釣魚機部card reader,係咁加分,之後換真錢,之後比人打