選購「大眼雞 洗衣機」推介

想換家中「大眼雞 洗衣機」,因對上一次買都成十年前,唔知而家有乜需要留意

請問有什麼功能、牌子、型號等東西,需在選購前需注意呢?
謝謝

想換家中「大眼雞 洗衣機」,因對上一次買都成十年前,唔知而家有乜需要留意

請問有什麼功能、牌子、型號 ...
dearkaki 發表於 2019-10-14 16:27

師兄喺呢度問,答案祇有一個,miele,
唔好問點解,因為夠貴,所以十年保用,
同朋友講夠面子。

而師兄你咁樣問,又唔講要求,又唔講最重要係乜,
點畀意見呢?

同朋友講夠面子。

而師兄 ...
blkbd5 發表於 2019-10-14 16:53

sorry,我都唔知點問好,只係收到阿媽order,而一向我都唔識用洗衣機,所以真係唔識野的

其實好主觀,我用惠乜乜,好多人話易壞,但事實上人人都係用自己嗰部,多人用就多人壞,壞咗先會投訴,咁就好似好多人話易壞。

我嘅做法係揀有 5 年保養嘅牌子,差極都有五年用,touch wood 用咗五年仲好健康。

回復 1 #dearkaki

之前買日立,用左4年,都OK, 夠靜。最近換左Electrolux 變頻直驅洗都無問題,不過乾衣時比較嘈,唔推薦。可以考慮下LG, 變頻直驅comment 唔錯,原本都考慮買LG, 不過聽聞保養服務麻麻地。

via HKEPC Reader for Android

同朋友講夠面子。

而師兄 ...
blkbd5 發表於 2019-10-14 16:53

我屋企都係用呢隻牌子洗碗碟機

呢個舊model
https://www.amazon.co.uk/Miele-4 ... 2-kWh/dp/B0056150UI

同朋友講夠面子。
blkbd5 發表於 2019-10-14 04:53 PM

miele係咪要用專用洗衣液?

我屋企部Candy洗衣干衣兩用機,由2000年用到今時今日都仲龍精虎猛,想換都無機會,話時話,宜家仲有無呢個牌子呢?

回復 8 #fkjohnny
Candy 仍有賣,金鼎牌

回復 8 #fkjohnny
Candy 出面仍有得賣,中文叫金鼎牌