請問taobao 買的columbia t shirt 是否假野?

之前起taobao 買左三件 columbia t shirt ,大約$209 人仔一件,發覺質料唔錯

以前著的uniqulo t shirt 好厚,當由室外地方行去室內地方時,就會焗到成身汗,但columbia t shirt 唔會有呢個情況,請問是否colubia 較為透氣?

同埋我發覺taboa 的columbia t shirt 款式同香港的有d 唔同

其實taobao 的columbia t shirt 會唔會係假? 同係代理入的款式唔同?

淘寶係網上市場, 有真貨, 也有假貨, 視乎你去邊間鋪頭 .
1個閒人 發表於 2020-9-29 12:23

我上星期起wing on 買左件columbia t shirt

發覺原來同taobao 買的唔好

taobao 買的t shirt 係用omi-wick,產地係越南
而起wing on 買的t shirt 無寫omi-wick,產地係sri lanka

其實我唔介意假貨,因為taoboa 買的columbia t shirt  好透氣,當行完之後入室內地方,唔會焗到成身汗,相返著uniqulo 的t shirt ,就會焗到成身汗,而columbia 的t shirt 都好耐磨,有時起屋企整野,件衫無穿無爛

美馬都平
soccerhk 發表於 2020-9-30 09:54

請問美馬即係邊度?

其實taboao 買columbia 都貴,t shirt 要$209 人仔,計返港好似要成$230hkd ,相返wing on 只係$155 hkd

但taobao columbia 的款較香港的款靚

惊假咪同 淘寶 Columbia官方旗艦店買咯.

至於中/港款式不同, 通常因為中/港兩地買手不同, 因應兩地市場 ...
jzllee 發表於 2020-10-2 13:55

明白了,因為上toaobao 可以揀到岩先買,非常之方便,而我係中等身材,身高178cm ,所以買L 碼就好fit ,唔駛試都唔怕唔岩我著,因為有時去columbia 專門店,永安和先施,呢三間舖賣的款都會唔同

依家著慣columbia 和the north face ,依家都唔會再著nike/addidas,因為nike/addidas 的衫c/p 值實在太低了

以前永安買嘅columbiaT恤全部係omi-xxxx質料靚好多同無咁貼身
而家啲渣晒 ...
gogen 發表於 2020-10-21 19:10

師兄講講下又好似係

我起taboo 買的columbia t shirt 有omi-xxxx, 係較大件,而起永安買的columbia t shirt 無omi-xxxx, 較細件,但兩件衫都係L 碼,都係asian fitting

我本身汗大和容易出汗,以前著uniqulo 的t shirt,行完街返到屋企,成日都係汗,相返著columbia t shirt 就無呢個問題,可能呢d 就係叫透氣

著過columbia 的t shirt, 以後都唔會考慮nike 和 Adidas