有冇ching用緊部洗衣機識自己落洗衣液

有冇ching用緊部洗衣機識自己落洗衣液?其實方唔方便呢??

都方便既,平時洗衫量時多時少的話係幾好用,唔怕會落太少洗唔乾淨

買咗部mielX比呀媽,佢年紀都唔細,之前試過唔記得落左洗衣液,以為自己未落就再加,搞到成機衫洗完都仲有泡,
而家直接襟個制就搞掂, 連柔順劑都識到時到候自己落

買咗部mielX比呀媽,佢年紀都唔細,之前試過唔記得落左洗衣液,以為自己未落就再加,搞到成機衫洗完都仲有泡,
...
fungtinwai 發表於 2020-11-4 12:09

Miele Phase 1 同 Phase 2 都係洗衣液嚟架噃, 柔順劑都係要每次洗衫時人手落, 除非你用隨機附送果兩個吉樽換咗做洗衣液 / 柔順劑...

有冇ching用緊部洗衣機識自己落洗衣液?其實方唔方便呢??
muimui84 發表於 2020-11-3 11:46

方便係方便嘅, 唔駛次次洗衫時量洗衣液, 但就要改變一吓習慣, 以 Miele 為例, 你要每次按著 TwinDos 果制, 如果唔係佢唔會自動落洗衣液, 我初初用 Miele 時成日唔記得按, 搞到有幾次都剩係用水洗要重新洗過; 我都唔明廠方點解唔可以有個設定係 default 用 TwinDos...

如果用得Twindos都係一次過入落去個吉樽到,唔通次次都入咩,咁同平時洗衫無用twindos有咩分別

...
fungtinwai 發表於 2020-11-4 12:09

洗得乾淨嗎?黎緊搬屋想順便換埋洗衣機

NOKIDEWAVY 發表於 2020-11-5 11:50

Miele 你可以話係有買貴無買錯, 衫洗得乾淨不特止, 啲衫仲好襟, 加上佢真係好靜, 靜到你唔知佢洗緊衫...

NOKIDEWAVY 發表於 2020-11-5 11:50

佢洗衫都幾乾淨,D衫都keep得到,我都係為咗twindos識自動落洗衣液而買mixlx,其他都無咩問題,你可以睇埋其他牌子再做比較

方便係方便嘅, 唔駛次次洗衫時量洗衣液, 但就要改變一吓習慣, 以 Miele 為例, 你要每次按著 TwinDos 果制 ...
s0020926 發表於 2020-11-4 14:37

習慣者,撳一個制就落洗衣液係幾方便