買macbook問題

近來有機會入手macbook,想問少少問題。

近間買好d?Designer Group / 凶澤 / 百記 ?
佢地係咪都有現貨?
因為我想分期所以不能online訂。

Macbook mon多唔多機會有死點?

用VMFusion同bootcamp裝XP分別在那?
我指有無咩野一定從bootcamp裝的xp先用到?
因為dual boot較煩,唔想轉os時又要reboot先轉到。
Performance會唔會差太遠?

而家係咪已經fully compatible with M$ Office?

暫時想到咁多,謝謝各師兄~

用VMFusion 裝XP SP3 + Office 2007 無問題!

原帖由 rt 於 2009-3-27 12:16 發表
用VMFusion 裝XP SP3 + Office 2007 無問題!

咁係咪用wifi上網果d都無問題?

原帖由 yy203143 於 2009-3-27 09:50 發表
我覺得Designer Group 好d
果3間之中
Designer Group 應該比較熟apple野多d

lcd mon有死野好正常= =
我果部就無,多唔多死點要睇彩數架

用bootcamp的window快d

咁大獲...desginer group有無分期?
同埋而家係咪跟ilife09?

原帖由 rt 於 2009-3-27 12:16 發表

用VMFusion 裝XP SP3 + Office 2007,mac os本身裝iwork or openoffice就咩文件都edit到

mac都有office2008,但係好似用唔到macro定visual basic o既野

回覆 5# 的帖子

原帖由 txl 於 2009-3-27 12:36 發表

咁係咪用wifi上網果d都無問題?

Wifi, LAN, 睇碟, 駁USB device 都冇乜問題 ~

原帖由 felixcat0774 於 2009-3-27 13:12 發表

用VMFusion 裝XP SP3 + Office 2007,mac os本身裝iwork or openoffice就咩文件都edit到

mac都有office2008,但係好似用唔到macro定visual basic o既野

ok thanks~因為經常會做d system documentation,所以要fully compatible 其他M$ office。
如果有可能連windows都未必要裝。
用VMfusion requirement洗唔洗高d?
跟機2G ram夠唔夠?

原帖由 yy203143 於 2009-3-27 15:12 發表
有!
我都係分期

分唔分到24?