香港IFC Apple Store今晚(2011-10-06)的情況

steve Jobs只係將人地的科研放係自己product上, 以拒個種自閉系统, 不支媛flash等, 種種行為目的係瑥錢, 我 ...
rogerchung 發表於 2011-10-7 00:07

但佢敢作敢言就係一個能力的見証
你就算有天大的想法,卻沒渠道去顯現....紙上談兵only...

steve Jobs只係將人地的科研放係自己product上, 以拒個種自閉系统, 不支媛flash等, 種種行為目的係瑥錢, 我 ...
rogerchung 發表於 2011-10-7 00:07

唔洗講MAC機,淨係IPHONE你肯定佢唔係改變人類生活?
普及率唔洗講,地鐵望下一卡有幾多人用緊
NOKIA比佢打到乞M$,唔係IPHONE ANDROID發展會快到咁?
只要你用一部ANDROID電話,TABLET已經係因為SJ佢超越常人既執著影響而成
我唔鐘意用APPLE野,但唔可以否定21世紀人類用電話既生活係比佢改變

人已去了...為何再計別人的不是~~

steve Jobs只係將人地的科研放係自己product上, 以拒個種自閉系统, 不支媛flash等, 種種行為目的係瑥錢, 我看過apple history, 根本將graphic和music帶入電腦係拒partner idea, 並不是他idea, MP3机亦不是他弟一部出, smartphone更不是他首行, tablet很早已有, 他只是包装, marketing, 令班人以為拒發明, 其實他壓炸中國勞力, 自已牟取暴利, 我不會當拒神, 當拒一個business man, 那些人話拒改變人類生活, 有冇甘巴閉, 似乎應係愛恩斯但等科學家才是真正改變人類生活,

抹黑言論, 其心可誅.

錯別字甚多, 詞不達義, 請返去小學由頭讀過, 唔送.

ching,
邊有話所有野都自已研發ga
始終係一間公司要生存, 不進則退
mp3佢當然唔係第一個, 但ipod就改變左人既習慣, 同定律
ipod一定係佢好用既地方, 如果唔係點解多人買
包裝 就一定ga la, 有咩唔講包裝, 人都講包裝la, 唔必要針對apple
又, apple都唔係一間cell phone company, iphone成功係因為成個concept
冇iphone, 我地都係用緊nokxa/blaxkberxy ja....仲邊有andorid......又剩
咁都冇改變人生活?? 都未講ipad 等等其他product...
以事論事, 我都唔係apple big fans, 做人又駛話太偏執, 欣賞下人地既貢獻

點都好, 喬大最偉大既創意係 touch 呢個概念, 無 touch, 世界仍然係按鈕主導