一支星批得啦..........me2
cyrux 發表於 2012-11-13 15:32

有冇分咩野星批??

leafboy ching :-
1. 請問你買邊隻RAM ?
2. 你用DVI adapter駁monitor定HDMI直駁?
minimac 發表於 2012-11-13 14:38

HDMI直駁

HDMI直駁
iphone1616 發表於 2012-11-13 16:23

e, 有ching 回答 佐 XDDD

1. Kingston DDR-3 1600MHz 8GB
2. 我行Dual Mon ^^
          HDMI<->DVI 出DVI Mon
          Lighting<->VGA 出VGA Mon

換HD唔駛tool set, 一支星批得啦. 之前試過拆2011 mac mini 係唔駛"吞"機芯出來已經可以換HD了. 如果係加多 ...
alan4k 發表於 2012-11-13 10:16

支星批係唔係普通舖都有得買?

其實我想問出面有無地方幫人整呢....??
買套set返黎幾舊水.....但用得果一次....

去旺角新填地街/豉油街=緝記

比ssp好好多

mac用T6星批比較難找

我幫你整 我買左都係$30

我幫你整 我買左都係$30
wongspace 發表於 2012-11-13 22:13

咁SSD條線係咪一定要上網買....??

岩岩先拆完換HDD, 開MAC MINI 要兩支星批, T6 同T8 先開到, 缺一不可!
至於褪番LOGIC BOARD 出黎就可以用兩支幼身既批插入去再拉出黎!

條SATA 線, 我上個禮拜係新高登問話要200 一條, 係TAOBAO 見最平70 人仔...~

我都訂左i7 普通版,屋企有隻ocz agility3 想換入去
我想問下換完係咪要開trim 同其他野? 洗唔洗update firmware?