你哋有冇疾? 因為我喺旺角工作, 都幾常發生

tak5tak 發表於 2017-3-16 17:23

旺角小去,  但地鐵金鐘都無斷

tak5tak 發表於 2017-3-16 17:23

我都系少去mk

唔make sense. 饑餓營銷要夠平先得架
theonlyTed 發表於 2017-3-16 15:00

咪玩啦,iPhone 夠做饑餓營銷,咁 iPhone 即係好平?

唔怪得樓下 Apple store 日日一早都見有人排隊。

咪玩啦,iPhone 夠做饑餓營銷,咁 iPhone 即係好平?
pigmich 發表於 2017-3-16 20:02

所以D APPLE 人話饑餓營銷,
連基本經濟知識都無乜

所以D APPLE 人話饑餓營銷,
連基本經濟知識都無乜
theonlyTed 發表於 2017-3-16 21:18

願聞其詳,還掂我都想跟師兄學下野,睇下乜野叫做饑餓營銷

PS: 冇用Apple Product

願聞其詳,還掂我都想跟師兄學下野,睇下乜野叫做饑餓營銷

PS: 冇用Apple Product ...
pigmich 發表於 2017-3-16 21:30

我會考ECON 攞A 咁lor..... 逃

認真答, 蘋果產品咁暢銷, 一定係蘋果營造很搶手
咁既邏輯叫倒果為因,
if A then B, but B exists =/= A

我會考ECON 攞A 咁lor..... 逃

認真答, 蘋果產品咁暢銷, 一定係蘋果營造很搶手
咁既邏輯叫倒果為因 ...
theonlyTed 發表於 2017-3-16 21:52

咁即係乜野係「饑餓營銷」?師兄可唔可以睇清楚D ,唔好問非所答,拋書包前都請睇清楚條問題先,唔該

咁即係乜野係「饑餓營銷」?師兄可唔可以睇清楚D ,唔好問非所答,拋書包前都請睇清楚條問題先,唔該 ...
pigmich 發表於 2017-3-16 22:26

我已經解答晒要講既野... bye