[周邊配件] Apple USB Keyboard 維修

想問下各位ching 會唔會維修apple個keyboard?
同埋邊度有得維修?我用緊係imac 跟機果個usb數字keyboard....我已經過左保養 無得換
雖然買個新既都係3-400...但係見佢咁新 扔左佢又好唔環保
所以想問下邊度有得整?
但係話時話apple keyboard同mouse真係成日無先兆咁壞
印象中好似兩樣都換過!
我平時正常用 唔會好大力咁打落keyboard度 但係頭先發現成個keyboard無一粒制用到

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

想問下各位ching 會唔會維修apple個keyboard?
同埋邊度有得維修?我用緊係imac 跟機果個usb數字keyboard... ...
yik_kin123 發表於 2017-7-19 01:46

條線有冇爛?    呢款鍵盤拆開墈唔翻.

keyboard 應該冇得整,一開就冇得合番。

我壞過兩個都係入左水

我係試過2隻漏電池水,最後剪開晒個底,清好晒,再用膠封返做返個底

條線有冇爛?    呢款鍵盤拆開墈唔翻.
rhino 發表於 2017-7-19 08:21

無呀 仲好靚仔好新淨 因為去apple變左一次!之前果個又係死左

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

我係試過2隻漏電池水,最後剪開晒個底,清好晒,再用膠封返做返個底
ar2 發表於 2017-7-19 11:47

我唔係用無線 我用usb 數字鍵盤

keyboard 應該冇得整,一開就冇得合番。

我壞過兩個都係入左水。
tsangwailam 發表於 2017-7-19 11:36

我無入水 就係連水都無入過      死得不明不白

我無入水 就係連水都無入過      死得不明不白

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 -  ...
yik_kin123 發表於 2017-7-19 13:14

咁買過隻啦。 舊呢預咗救唔翻, 有興趣味劏開嚟睇吓. 或者送比大家玩吓

ar2 發表於 2017-7-19 11:47

我有一隻比啲 energizer 雞電 玩死, 個電池蓋比enegizer汁封住. 冇辦法整到

咁買過隻啦。 舊呢預咗救唔翻, 有興趣味劏開嚟睇吓. 或者送比大家玩吓 ...
rhino 發表於 2017-7-19 13:59

不過apple新果個無線數字keyboard ...賣成1000蚊 會唔會太誇張