[其他] 上網買日本iTunes充值卡有無危險?

唔係淘寶,係一啲專賣各類遊戲的平台。
5000 yen 賣 HK$345~385
10000 yen 賣 HK$690~760

只得code無實體卡,會唔會中伏係所謂「黑卡」呢?

信和同高登果啲店舖賣的又是否只得code無卡呢?

有無人可以分享下網購或實體店購經驗?

謝謝

計匯率冇錢賺都有人賣?
永利 發表於 2018-1-31 22:31

除了呃人的及「黑卡」外 (最怕遇上這些陷阱),網上有講話有些商店是透過實體店(如7/11)特價時大量購入屯積賺差價 (這些就買得過囉)。

剛冒險試買了一個 5000yen 的,已確認兌換到。(不過都未知是否黑卡,根本無法得知,只怕萬一日後有人投訴,就麻鬼煩。

最麻煩係Apple,又要分地域,就咁用HK$買日本games唔得咩!香港Apple Shop又唔賣日本卡!

朋友經歷

網上買咗,去apple store IFC 買完嘢仲有錢剩,幾個月後張card突然冇晒錢,去apple 問唔受理因為唔係佢買,staff 講冇計,如果買card 本人係可以報失再攞返新card同尾數。

我去深之都買  佢會卑個serial 自已入..  建議你即場redeem

見過有重課玩家被ban jp apple id (唔係ban張充值卡)
最後解鎖攪極耐都攪唔到, 因為日本電話日本地址同名都全亂填
搵日本apple support唔得, 香港apple幫唔到手, 最後唔知點駁到去新加坡apple個邊攪好耐
最後有無解得返我無留意落去了

朋友經歷

網上買咗,去apple store IFC 買完嘢仲有錢剩,幾個月後張card突然冇晒錢,去apple 問唔受理因為唔係佢買,staff 講冇計,如果買card 本人係可以報失再攞返新card同尾數。
lennon 發表於 2018-2-1 00:21

點解會咁

乜張卡兌換了不是存入Apple id A/C嘅咩?佢俾人hack了個A/C定係點? 唔通張卡人人都用得?

我去深之都買  佢會卑個serial 自已入..  建議你即場redeem
skywolf08 發表於 2018-2-1 02:19

即係佢哋都唔係賣實體卡,只不過唔駛自己上網搞咁解。
我估佢哋都係上網同差不多的「來源」買,然後抄個 code 俾客,賺取差價。

我ONLINE買開一個都幾安全,taobao都買過,so far都無事
PCAJ 發表於 2018-2-1 03:39

飲得杯落