有冇試過大陸升級ram?

我見TB 有得升級記憶體(詳細未問)...但唔知有冇伏。我想upgrade mac mini late 2014 同MBP late 2013....兩部都係得4gb ram 實在太少

Del

via HKEPC Reader for Android

買ram自己換啦

chenght 發表於 2018-2-25 10:00

點換

好耐之前有C HING試過拎MBPR去UPGRADE RAM,又好似WORK
最好係可以睇住佢吹同焊啦

買ram自己換啦

chenght 發表於 2018-2-25 10:00

焊死咗㗎喎

好耐之前有C HING試過拎MBPR去UPGRADE RAM,又好似WORK
最好係可以睇住佢吹同焊啦 ...
Harley-Davidson 發表於 2018-2-25 10:31

有冇邊間相熟介紹下

我見TB 有得升級記憶體(詳細未問)...但唔知有冇伏。我想upgrade mac mini late 2014 同MBP late 2013....兩 ...
諸葛亮 發表於 2018-2-25 09:47

air前兩三年同朋友上深圳華強換過(由4去8g),當時不是因為換ram,佢多手壓爆了個mon,上去換當時唔需要1k(行當年過保收2k幾)。換時心痕問下有沒有得轉,當時成set(換mon 轉ram大約2k,手工長都要成差不多個幾兩個鍾)。而家間shop 重在不在唔知:
都已經一段日子了,只記得是在華強北(華強電子市場)內,上到三四樓,好多專整電腦SHOP 仔要格價(而家在不在還不知),你可以睇睇:
https://www.google.com.hk/search ... 076549&tbs=lrf:

網上有間公司幫你做,有片可以睇睇:
https://www.youtube.com/watch?v=CTsEJ49LLsQ

air前兩三年同朋友上深圳華強換過(由4去8g),當時不是因為換ram,佢多手壓爆了個mon,上去換當時唔需要1 ...
slauhk 發表於 2018-2-25 17:31

其實擔心換完會唔會部機有問題。同唔知幾多錢

其實擔心換完會唔會部機有問題。同唔知幾多錢
諸葛亮 發表於 2018-2-25 22:30

幾年前朋友部AIR,而家重用緊(當時無聊(睇住佢整)同整機TALK,見佢是用都RAM REPLACE ). 上面那間新公司有資料,你EMAIL 問吓.貴就唔值(我朋友因為爆MON而順便一次過)

mac mini 都仲有機升,但MACBOOK PRO就2013年版好似已經係焊死左......