[開箱] Macbook火牛 添加 USB 同 HDMI - Dockcase Adaptor

之前係kickstarter買咗個 adaptor

可以將原有既 Macbook 火牛, 變為一個 有USB Type-A , PD 同 HDMI 輸出既火牛

只要將原本Macbook火牛, 插入去, 就得~ 簡單

用咗一個月, 感覺唔錯

平時出街, 成日記得拎火牛, 但唔記得拎轉插
用咗呢個之後, 解決咗冇 大USB 用既問題

大家可以諗諗

拍咗條開箱片, 俾大家參考:-
https://www.youtube.com/watch?v=_AxG474NPcI

之前係kickstarter買咗個 adaptor

可以將原有既 Macbook 火牛, 變為一個 有USB Type-A , PD 同 HDMI 輸出 ...
hkstanley 發表於 2019-3-1 17:08

幾好嘅設計可惜偏貴

幾好嘅設計可惜偏貴
rhino 發表於 2019-3-2 14:45

咁睇你點睇... 一個靚 Type-C 出 大USB port + HDMI, 都最少$500....

幾錢先

us 84.99 圖有show

幾好嘅設計可惜偏貴
rhino 發表於 2019-3-2 14:45

雖然係貴, 但幾實用~

兩舊野加埋都幾重下…
都唔知美國啲兩腳插點夠力hold起牆上插座…

兩舊野加埋都幾重下…
都唔知美國啲兩腳插點夠力hold起牆上插座…
aizikovitz 發表於 2019-3-6 16:02

都係105g 又唔算重好多. 不過係比隻牛長咗啲.

都係105g 又唔算重好多. 不過係比隻牛長咗啲.
rhino 發表於 2019-3-8 00:41

我有Power Cord extend cable... 咁就解決到呢個問題.