生果同高通傾掂數,所有官司中止,簽六年授權;同時....

煙條宣佈終止移動設備5G調制調解器業務

cpk 發表於 2019-4-17 09:31

不可能,雙方現在的 CEO 有私怨

回覆 2# Consultant
出晒新聞喎......
不過亦直接回應華為:多謝,唔使你幫忙

沒有永遠的朋友,沒有永遠的敵人,只有永遠的利益

回覆  Consultant
出晒新聞喎......
不過亦直接回應華為:多謝,唔使你幫忙
cpk 發表於 2019-4-17 09:48

華為根本不會有機會,呢個已是政治問題,佢亦心知。華為純係賺吓視線姐。

我諗 Intel 搞唔掂 5G modem 係主因之一。

回覆 5# Consultant
肯定係
如果不和解,煙條又搞唔掂,生果起碼落後安桌陣型一至兩年

開心左三四年 intel 突然又要轉 multi-year plan
apple 開心埋依 6年 以後好難再搵另一個 qualcomm modem competitor 去partner counter qualcomm

cpk 發表於 2019-4-17 09:31

好在intel 淨係quit 5G smartphone modem
5G infrastructure station 基站仲會繼續

不可能,雙方現在的 CEO 有私怨
Consultant 發表於 2019-4-17 09:40

侵侵話你地傾唔掂數就強行充公變國企!

搞唔掂最後蘋果用華為5g就真係比全世界笑死

華為根本不會有機會,呢個已是政治問題,佢亦心知。華為純係賺吓視線姐。

我諗 Intel 搞唔掂 5G modem  ...
Consultant 發表於 2019-4-17 11:39

其實 intel 除左 x86 cpu (server) 做左 慣性毒品轉吾到走 /  windows 仲係 x86.
其他產品冇樣係成功突圍.