[操作疑難] 請教MAC外接EGPU問題

最近想為Macbook pro 13' 2017 買個EGPU,但想請教系統睡眠時個EGPU識唔識自動睡眠(連同RGB),開機自動開返.
目標:Razer core V2 with RX5700XT

Razer core V2 就唔知
AKITIO NODE THUNDERBOLT 3 就得

我用過3 個eGPU, gigabyte gaming box (RX580), black magic , 同現時Mantiz Venus(SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 590 OC)。 大置沒有問題

Mac Mini 2018 + Akitio Node (Gigabyte Vega 64)
冇問題

回覆 3# slauhk

想問下你 你隻 gigabyte gaming box (RX580) 係咪成日都認唔到? 同埋成日搞抄個mac os?
我個個成日都認唔到 unplug電 等一陣先再連到 我用緊 2020 macbook pro 13

回覆  slauhk

想問下你 你隻 gigabyte gaming box (RX580) 係咪成日都認唔到? 同埋成日搞抄個mac os ...
sliva 發表於 2020-8-30 03:53

這個我一直在osx沒有問題(試過mac mini,  macbook pro 13" 同現時我的16", 反而在window laptop 上煩dd. 不知你是否講boot 機時問題
3套中 black magic 問題最小, 可以先plug cable boot 機唔會hold 著。 其他兩個都要 boot 起先。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我用緊RAZER CORE V1(+MAC PRO 2013), 係可以WAKEUP 嘅. 不過你有冇用BOOT CAMP 去 WIN 10? 仲有..... 仲有, V2貴D 同個CARD 位窄... 可以考慮CORE X.

我都買左個 Razer Core X Chroma不過唔識set.... 整極都唔得
請問師兄有無啲地方可以有下教學
不過我係用緊 2060 super ...

我都買左個 Razer Core X Chroma不過唔識set.... 整極都唔得
不過我係用緊 ...
mop 發表於 2020-9-3 14:16

Catalina要用AMD Card

不過我係用緊 ...
mop 發表於 2020-9-3 14:16
你是否用來行bootcamp?