[開箱] iPod Classic改機

七年前,買入一台未代iPC(全新)收藏

新年拆盒檢查電池有無發漲,發現硬碟死埋

拎去生果店,佢地都懶得檢查,叫我俾2600買過部翻修機...

新年後,寄去淘店改裝,轉SSD及更換電池

又可正常使用了
iPod Classic.jpg

拎去生果店,佢地都懶得檢 ...
mig33 發表於 2018-3-3 09:31

仲用ipc,真係有愛先得??

依家好多機都完勝

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

是但搵部舊電話都可以做到啦, 曬咁多錢。

好似我咁用部舊三叔s3 裝咗 lineageos 14.1,  可以support 256gb 以上sd卡冇問題 , 輕好多添

拎去生果店,佢地都懶得檢 ...
mig33 發表於 2018-3-3 09:31

harddisk冇用過都死?!
請問改咗幾錢?
個皮套邊度買?

全部淘海

改256,1800mAh電池,皮套,大約千鬆d

原160東芝硬碟,未開一槍就陣亡

ipc is use for mod only nowadays

iPod classic變咗DAP

iPod Classic好難拆喎,師兄好堅

iPod classic變咗DAP
mig33 發表於 2018-3-5 13:15

有要求既都轉晒玩 Hi-Res 啦, 仲有人用 ipod 當 DAP 既咩?

唔同玩法啫

我仲玩緊cassette同MD

都仲有師兄玩LP,千祈唔好局限自己

DAP我有三部,全Hi-Res